Betaversion av ESET Smart Security 5 och NOD32 Antivirus 5

Nu är de äntligen här, de första betaversionerna av ESET Smart Security 5 och ESET NOD32 Antivirus 5. Under sin tid har version 4 uppdaterats kontinuerligt, men när vi nu får en helt ny version tar ESET ett rejält kliv framåt på flera områden.

Något som är värt att lägga märke till med version 5 är den enligt mig briljanta avvägningen mellan molnkopplade säkerhetsfunktioner och heuristisk kontroll och traditionella signaturfiler. Att helt förlita sig på en enda teknik kan alltid bli en svaghet, men ESET kombinerar det bästa av en rad tekniker. Självklart har även version 5 produkterna samma låga systempåverkan som alla ESET:s produkter.

Det här är en produkt som det ska bli mycket roligt att arbeta med. Om du vill testa betaversionen kan du ladda ned den här:

ESET Smart Security 5 (BETA)
ESET NOD32 Antivirus (BETA)

 

 

Nya funktioner i ESET Smart Security 5 BETA och ESET NOD32 Antivirus 5 BETA

 • Förbättrad kontroll av externa enheter – Blockerar hot som försöker ta sig in i systemet via externa enheter. ESET Smart Security 5 och ESET NOD32 Antivirus 5 uppmanar automatiskt användaren att genomsöka alla USB-minnen, CD-skivor eller Dvd:er som matas in i datorn. Användaren kan blockera specifika enheter genom en rad urvalsparametrar, till exempel typ av enhet och serienummer.
 • Ryktesbaserad kontroll med molnteknik – Förbättrad detektering och genomsökningshastighet med hjälp av avancerad ryktesbaserad kontroll i molnet och ESET:s analys och insamling av skadlig kod.
 • Optimerad uppstart – ESET Smart Security 5 och ESET NOD32 Antivirus 5 gör att datoranvändaren kan börja arbeta direkt efter uppstarten utan att äventyra säkerheten.
 • Spelläge – I helskärmsläge byter ESET Smart Security 5 och ESET NOD32 Antivirus 5 automatiskt till tyst läge för att minska belastningen på systemresurserna. Användaren kan spela spel eller fokusera arbetet utan distraktioner från popup-meddelanden.
 • Förbättrat grafiskt användargränssnitt – Den grafiska miljön har modifierats med förbättringar av både funktionalitet och design för att höja användarupplevelsen.
 • Föräldrafilter – Blockerar sajter med potentiellt stötande innehåll. Dessutom kan föräldrar hindra åtkomst till upp till 20 fördefinierade webbplatskategorier.
 • Förbättrat spamfilter – Den integrerade antispammodulen i ESET Smart Security har fått ännu bättre prision i detektionen.
 • Intelligent brandvägg – Hindrar obehöriga användare från att få tillgång till datorn utifrån och från att bevaka datatrafik.

 

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

Comments: 4

Your email address will not be published.

 • Johan, Permalink

  Har haft Version 5 BETAN installerad sedan i Torsdags, och jag är väldigt imponerad för det är ju trots allt bara en BETA. Men ESET brukar i och för sig sällan släppa betas som inte är stabila och säkra.

  Den känns noterbart lättare på system, och även när man surfar så känns det som att sidorna laddare snabbare. Så nog måste ESET ha förbättrat Web-Access modulen något. Men det klart det är MYCKET som har blivit bättre!

  Så det är bara att ladda ner ni kommer inte att bli besvikna.
  Dock så rekommenderar jag att i fall ni har en tidigare version av ESET installerat Ex Ver 4.2 att avinstallera den först, för att sedan installera BETAN!

  • blogadmin, Permalink

   Hej Johan,

   Kul att du gillar nya versionen! Du har alldeles rätt i att det har lagts en del arbete på bland annat web access-modulen, men som du säger är det ju ganska mycket som har uppdaterats och gjorts om. Jag tror att version 5 kommer att bli omtalad, den är en riktigt bra produkt.

   Förresten känner säkert inte alla till att den som redan har en licens automatiskt får tillgång till alla nya versioner av ESET:s mjukvaror utan prut eller knussel.

 • Bekim, Permalink

  Hej!! Vad är skillanden på Nod32 antivirus, och Nod32 smart security ?
  Vem av dem skyddar dej bäst om du bara surfar?
  Varför har dem ingen i free-version?

  • Anders Nilsson, Permalink

   Hej!

   Skillnaden mellan NOD32 Antivirus och Smart Security är att ESET Smart Security är vårt ”kompletta Internetsäkerhetspaket”, medan ESET NOD32 Antivirus endast är antivirusdelen.

   I ESET Smart Security ingår en brandvägg, antispam, föräldrafilter och detektering av nätverksattacker.

   Båda två ger ett jättebra skydd mot alla typer av skadlig kod, men ESET Smart Security har fler säkerhetsfunktioner.

   Om man använder en webbtjänst för e-post (så att man inte behöver antispamfunktionerna), och sitter bakom en hårdvarubrandvägg hela tiden så är behovet av ESET Smart Security inte lika stort. I och med version 5 dock, så kan man få ett markant bättre skydd genom att aktivera föräldrafiltret även för sig själv, så kan man undvika att datorn når oklassificerade eller ”fel typer” av hemsidor.

   Vi har i dagsläget tyvärr ingen gratisversion och för tillfället inga planer på att tillhandahålla det, men det finns ett par olika andra program att välja om man vill ha en gratis säkerhetslösning.

   Det blev ett rätt långt svar, men tveka inte att höra av dig om du har några övriga frågor!