Google Chrome: Sergey Glazunov och Pinkie Pie tog priser i Pwnium

Som jag skrev för en dryg vecka sedan så har Google övergivit hackertävlingen Pwn2Own på CanSecWest-mässan för att de nya reglerna inte passade dem. Istället lade man en miljon dollar i prispotten på en ny tävling, Pwnium, som helt går ut på att hitta svagheter i Chromium, det vill säga källkoden till Google Chrome. 

Google Chrome kan nog sägas vara den säkraste av de stora webbläsarna, tack vare sandlådetekniken. Vissa processer körs alltså i en form av virtuell miljö som gör att angriparen begränsas ganska kraftigt i vad han eller hon kan göra med datorn genom webbläsaren.

I år delades prispengar faktiskt ut, tidigare år har det varit ganska skralt med hittade svagheter. Sergey Glazunov och Pinkie Pie, av allt att döma en rosa plasthäst, tog hem 60 000 dollar var ur prissumman på en miljon dollar. Glazunov tog sig runt sandlådan.

Google visar sig i undersökningar vara den arbetsplats där unga helst av allt vill jobba och Pwnium blir ytterligare en del i deras makalösa employer branding-arbete – tävlingen är avslutad och nu delas resten av prispengarna, 880 000  dollar, ut till teamet på Google som jobbar med att hålla Chrome säkert.

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

No comments

Your email address will not be published.