Google hjälper dig när din hemsida blivit hackad

Nuförtiden kan vi nästan varje dag läsa om hackade hemsidor. Kända storföretag eller organisationer får givetvis mest uppmärksamhet i media när de drabbas av en hackattack, men det är framför allt mindre företag och privatpersoner som utsätts.

Större företag har oftast en IT-säkerhetsavdelning som vanligtvis kan reagera och agera snabbt på en attack. Något som är svårare för mindre företag eller privatpersoner. Utan rätt teknisk kompetens är det svårt att ens känna till att ens sida har blivit hackad eller till exempel att hemsidan används för att sprida skadlig kod.
Google vill nu ge stöd till offer som har drabbats av hackattacker. Nätjätten har lanserat ”Help for Hack Sites” – en plattform som guidar webbadministratörer steg för steg genom en problemlösningsprocess.

Beroende på teknisk kunnighet finns det olika kategorier att välja i verktyget. Främst riktar sig Google till personer vars hemsidor har blivit kategoriserade som ”skadliga”, så för att titta kritiskt på det är sidan ett slags kundsupportcenter som ska minska antalet supportförfrågningar. Men trots allt är det ett bra initiativ för de som har hamnat i den otrevliga situationen att ha blivit hackad.

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

No comments

Your email address will not be published.