Nu kommer BETA-versionen av senaste ESET Cyber Security för Mac

Det har pratats en hel del om Mac på senare tid och nu är det dags för alla Macanvändare att uppgradera sitt skydd!

I dagarna släppte ESET den senaste betan av Macprodukterna ESET Cyber Security och ESET Cyber Security Pro. Båda produkterna ger ett riktigt bra skydd för hot mot IOS och Mac och även mot plattformsoberoende hot som angriper Windows eller Linux. Cyber Security Pro BETA har alla de funktioner som ESET Cyber Security BETA erbjuder, men dessutom en personlig brandvägg och föräldrakontroll, en väldigt populär funktion i de antivirusprogram som erbjuder den.

Även om det har varit relativt ovanligt att Macanvändare drabbas direkt av attacker så kan deras datorer vara bära smittor som sedan sprids till andra plattformar. Macplattformen växer också i popularitet och som vi alla vet anpassar sig den växande och mer och mer organiserade cyberbrottsbranschen snabbt.

ESET Cyber Security och ESET Cyber Security Pro kan laddas ner gratis här.

Jag vill också passa på att tipsa om vår senaste podcast om Mac-trojanen Flashback.

 

Lite mer om vad du hittar i programmen:

Föräldrakontroll (Pro)
Ger användaren möjlighet att individanpassa varje konto och förse dem med sina egna standardinställningar, godkända sajter och så vidare. Användaren kan också svart- och vitlista webbsidor och applikationer genom att blockera dem i ett önskat användarkonto.

Personlig brandvägg (Pro)
Brandväggen hindrar obehöriga från komma åt datorn utifrån och gör det möjligt för huvudanvändaren att skapa profiler med anpassade inställningar för specifika situationer.

Molnbaserad scanning
ESET Live Grid optimerar scanningen och är baserad på vitlistade, säkra filer som finns i ryktesdatabasen i molnet. Funktionen minskar risken för så kallade ”false positives” (falska viruslarm) och identifierar säkra filer på användarens hårddisk.

Webb- och mailscanning
Förbättrad Proxyserver-agent för scanning av Email > POP3/IMAP och Web > http. Denna funktion är fristående från e-post- och webb­klienter.

Kontroll av externa media
En ytterligare skyddsnivå som gör det möjligt att scanna potentiellt osäkra externa media efter hot, till exempel USB-stickor samt CD- och DVD-skivor.

Molnstatistik
Funktionen skapar en lista över pågående processer och visar data som specificeras efter av risknivå, antal användare, tid för detektion och applikations-ID.

 

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

No comments

Your email address will not be published.