Ny beta – ESET Mobile Security för Android

Idag har jag den stora glädjen att förkunna en ny betaversion – ESET Mobile Security för Android.

Android har vuxit snabbare än nästan alla bedömare trott – utom kanske Google själva – och med nuvarande tillväxttakt kommer det att vara det största mobiloperativet på marknaden med goda marginaler om bara ett par år.
Android är ett fantastiskt OS: det är brett, mångsidigt och det kan anpassas på otroligt många olika sätt. Samtidigt har det skett en hel del angrepp mot Androidenheter, bland annat genom olika former av infekterade appar på Android Market. Tyvärr har nämligen öppenheten en baksida, plattformen blir mer sårbar.

ESET Mobile Security skyddar all information i mobilen och gör det möjligt att både hitta, låsa eller fjärradera mobilen om den skulle stjälas eller försvinna. Den har ett unikt beteendebaserat skydd för alla processer, både heuristiskt och med signaturer, och det finns många andra mycket användbara funktioner. Du kan läsa mer i pressmeddelandet om ESET Mobile Security för Android här.

Ladda gärna ner betaversionen och testa den här.

 

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

Comments: 4

Your email address will not be published.

 • Natanael L, Permalink

  Ni skryter gärna om erat AVs prestanda på vanliga datorer, kommer ni att se till att optimera för prestanda på Android också? Jag vill inte gärna ha ännu en bakgrundstjänst som slösar RAM och CPU om det inte är välmotiverat.

  • Anders Nilsson, Permalink

   Hej!

   Prestanda på mobila enheter är definitivt minst lika viktigt som för ”vanliga datorer”, i många fall viktigare, så naturligtvis har vi haft stort fokus på detta under utvecklingen. Värt att notera är dock att detta är en beta-version så det kan ju komma att skilja lite även mot den version som släpps sedan.

   /Anders

 • Robert, Permalink

  Hej

  Har provkört er programvara några dagar på ett par olika enheter och det verkar som den fungerar fint, trots beta-stämpeln… 🙂
  På min sufplatta där jag inte använder sim kort utan bara trådlöst nätverk så får jag däremot varningar hela tiden. I och med att jag inte använder sim kort kan jag heller inte ange något ”trusted sim card”… är detta något som går att åtgärda?

  Tack på förhand!

  //Robert

  • blogadmin, Permalink

   Hej Robert,

   beklagar det sena svaret och tack för kommentaren, det var en väldigt intressant fråga du kom med. Jag har kontaktat ESET centralt för att få reda på vad som händer just i enheter som saknar SIM-kort, jag hoppas kunna svara på din fråga inom kort!

   Hälsningar,
   Anders Nilsson