Symbian ger inte upp

Det kommer stora uppfräschningar av Symbian under det kommande året, enligt uppgifter från Symbian Foundation. Under 2009 gick ett par mobiltillverkare ut med att de skulle använda Symbian till en mindre andel av sina nya modeller än tidigare, men enligt Symbian Foundation är det alldeles för tidigt att räkna ut operativsystemet från mobilmarknaden. Under 2010 ska både en version 3 och 4 komma ut på marknaden, och för att hänga med i svängarna satsar Symbian även på öppen källkod.

Varje gång något nytt och lovande dyker upp på marknaden finns det en tendens att diskussionen handlar om att detta nya kommer att ta över. Som tur är brukar det inte gå till så, det finns plats för flera system på marknaden. Om man som jag arbetar med antivirus, ser man det som något bra att det finns flera plattformar på marknaden, eftersom ett system som blir väldigt dominerande även utsätts för många angrepp.

Jag väntar mig ingen total dominans av vare sig Apple, Android, Windows Mobile, Symbian eller något av de andra nyare systemen.

Just när det gäller Symbian har ESET en öppen betaversion av antivirusprogrammet ute, och ni med Symbiantelefoner kan se fram emot den färdiga produkten under våren.

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

No comments

Your email address will not be published.