Version 6 av ESET:s antiviruslösningar – uppgraderad kärna och stöldskydd

Nu släpper ESET nya versioner av både ESET NOD32 Antivirus och ESET Smart Security, våra två flaggskeppsprodukter för Windowsmiljön. Det nya versionsnumret är 6 och det finns ett par riktigt trevliga nyheter i båda programmen. Det är hemanvändarversionerna som är uppgraderade denna gång, vi får vänta ytterligare ett tag på version 6 av företagsversionerna.

3Dbox---EAV6---badges

Ny kärna söker och rensar snabbare 

Skanningsmotorn, själva hjärtat i alla i alla ESET-produkter, har uppgraderats till tredje generationen för att fungera bättre och snabbare. Vi får snabbare sökresultat och rensning av skadlig kod i ett smartare och effektivare program.

Stöldskydd i ESET Smart Security

Idag är bärbara datorer standard och stationära burkar börjar bli ganska ovanliga. Därför är det naturligt att man vill ha möjligheten att fjärrlåsa och spåra en dator om den stjäls. I Smart Security 6 har vi valt att bygga in en funktion som gör det möjligt att lokalisera en försvunnen dator när den försöker koppla upp på nätet med hjälp av kända WiFi-nätverk. Det går även att skicka ett meddelande till den och samla in skärmdumpar och bilder från webbkameran. Du kan läsa mer om stöldskyddsfunktionen här.

Version 6 skyddar dig på Facebook

ESET Social Media Scanner ingår i version 6, både i Smart Security och NOD32, och riktar in sig specifikt på skadligt material som sprids via Facebook, även när du inte är online. Oräkneliga attacker utförs via Facebook och ESET Social Media Scanner innebär en extra trygghet för alla med ett aktivt socialt liv online. För att läsa mer om scannern, klicka här.

Nätfiskeskydd

Phishingattacker är ett stort problem idag och svåra att skydda sig när metoderna är raffinerade. Nätfiskeskyddet i produkterna ger ett ganska bra skydd mot både nuvarande och framtida sidor som används i olika angrepp.

Skanna under nedladdning

Version 6 skannar filer medan de hämtas istället för när hämtningen är klar. Det här innebär att det går fortare att öppna filen, vilket är särskilt bra för större filer som tar en liten stund att söka igenom.

NOD32 – antivirus med kraftfull heuristik

ESET:s mest kända varumärke är den världsberömda antivirusmotorn NOD32 Antivirus. Den utgör hjärtat i Smart Security, men vi erbjuder den självklart även fortsättningsvis separat till dem som av olika orsaker inte tycker att de behöver de övriga funktionerna i en säkerhetssvit. Du som redan är kund kan ladda ned de nya produkterna direkt, en ESET-licens gäller för alla nya produktversioner.

En annan trevlig egenhet med våra licenser är vår Unilicense-princip. Den innebär att du som hemanvändare kostnadsfritt kan skydda virtuella maskiner på din dator med ESET utan extra kostnad. Har du en licens som gäller för flera datorer kan du förstås välja plattform som du vill. Windows, Mac och Linux med en licens!

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

One comment

Your email address will not be published.