Vi vet vad du gör!

Det är ganska läskigt att se vad folk kastar ur sig i de sociala nätverken. http://www.weknowwhatyouredoing.com/ visar det här på ett ganska intressant sätt genom att samla inlägg om folk som avskyr sina chefer och jobb, tar droger, är bakfulla eller har bytt telefonnummer. Allt detta är information som det kan vara smart att hålla för sig själv av olika orsaker, åtminstone på nätet.  Twitter är visserligen ett snällt exempel, eftersom tweets faktiskt rensas bort efter en vecka, men som experiment visar http://www.weknowwhatyouredoing.com/ upp baksidan av helt offentlig kommunikation. Vi är sökbara.

Hoppar man från Twitter till Facebook så är det lätt att hitta exempel på hur en helt öppen profil kan ställa till problem – och nu pratar vi bara om ren information som slipper lös. Det kan hända mycket annat också. Ett fint exempel så här i Almedalstider är när statsministerns pressekreterare Edvard Unsgaard uppdaterade sin status med nu berömda skrivningar om arbetslinjen.

Twittrarna som fläker ut sina knarkvanor är sannolikt inte mindre intelligenta än du och jag, men de tänker kanske inte hela vägen fram till målsnöret. Man förvaltar en ganska viktig bild av sig själv på nätet och den bilden är tyvärr svår att avgränsa till bara sina kompisar. Om vi säger så här: Jag tycker att man ska skriva precis vad man vill på nätet, men först ska man ha tänkt efter så att man vet vad man vill.

Sen går det ju också att använda Twitter med skyddade tweets och Facebook nuförtiden har ju rätt bra möjligheter att bestämma vilka som ska se en post och inte. Tänk på det.

Missa inget!

Prenumerera på Säkerhetsbloggen via e-post!

One comment

Your email address will not be published.